Γερμανικά

Μέσω του παιχνιδιού που αποτελεί τον βασικό και πρωταρχικό παράγοντα στη διαδικασία της μάθησης, τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη γνωριμία με την Γερμανική γλώσσα και κουλτούρα..

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή, έως και 8 άτομα

Pre-junior [5-7 ετών]
Τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα γερμανικά αρχικά μόνο ακούγοντας και μιλώντας. Στην πορεία προστίθεται η γραφή και η ανάγνωση. Μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες και φιλμάκια με κινούμενα σχέδια καθώς επίσης ζωγραφική και τραγούδι τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα ευχάριστα χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων μαθαίνουμε τα ζώα, τα χρώματα, τους αριθμούς και πολλά άλλα.

Junior [8-9]
Με βιβλία ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ελκύουν την προσοχή των παιδιών περνάμε στην προκαταρκτική τάξη Junior που διαρκεί μία χρονιά σαν προετοιμασία για την πρώτη τάξη που θα ακολουθήσει. Ασχολούμαστε με θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά, διαβάζουμε μικρούς διαλόγους και ποιηματάκια, παίζουμε παιχνίδια και ακούμε τραγούδια με ρίμες που βοηθούν τους μαθητές να αποστηθίζουν λέξεις πιο εύκολα.

A1
Η πρώτη κανονική τάξη εκμάθησης γερμανικών είναι η Α1 την οποία μπορούν να ξεκινήσουν μαθητές 4ης και πιο συχνά 5ης δημοτικού. Σε αυτό το επίπεδο μαθαίνει κάποιος να σχηματίζει απλές δομές προτάσεων και να εκφράζεται πάνω σε καθημερινά θέματα. Μπορεί να συστήνεται να θέτει ερωτήματα για απλές πληροφορίες και να αντιδρά αναλόγως σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Οι μαθητές καλούνται να αναγνωρίζουν βασικές πληροφορίες μέσα από απλά κείμενα και συζητήσεις.

A2
Στην τάξη Α2 οι μαθητές αρχίζουν πλέον να εκφράζονται με σαφήνεια και με περισσότερες λεπτομέρειες και μικρές περιγραφές για θέματα της καθημερινότητας. Οι δομές προτάσεων στα κείμενα είναι λίγο πιο σύνθετες πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον ,την εργασία, την οικογένεια, τις αγορές και άλλα θέματα που αφορούν το μέλλον του μαθητή.

B1
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές μαθαίνουν να διατυπώνουν απλό και συνεκτικό λόγο, να περιγράφουν εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα και στόχους. Επιπλέον είναι σε θέση να κατανοούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα βασικά στοιχεία σε ένα κείμενο, έναν διάλογο ή ανακοίνωση καθώς επίσης να εκφέρουν γνώμη για μία ποικιλία κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων της σύγχρονης εποχής. Στο τέλος αυτού του επιπέδου ακολουθεί προετοιμασία για εξετάσεις ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν το πρώτο βασικό πτυχίο γερμανικών.

B2
Περνάμε σε ένα σημαντικό και απαιτητικό επίπεδο όπου πλέον οι μαθητές ασκούνται στο να επικοινωνούν πιο ελεύθερα σε μία συζήτηση, ξεπερνώντας την αυστηρά δομημένη έκφραση της προηγούμενης τάξης. Εμβαθύνουμε στην γραμματική και κυρίως στο λεξιλόγιο που εμπλουτίζεται σημαντικά σε αυτό το σημείο. Ασχολούμαστε επίσης με θέματα που απαιτούν συγκεκριμένο λεξιλόγιο π.χ. τεχνολογία, πολιτική ή ιατρικά θέματα. Τελειώνοντας την τάξη Β2 ακολουθεί προετοιμασία εξετάσεων για την απόκτηση του εν λόγω πτυχίου το οποίο θεωρείται καλή γνώση γερμανικών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην επαγγελματική πορεία του μαθητή.

C1
Στο επίπεδο C1 οι μαθητές αρχίζουν να κατανοούν και να επεξεργάζονται μακροσκελή κείμενα μεγάλου βαθμού δυσκολίας και να αντιλαμβάνονται ακόμα και υπονοούμενες έννοιες. Εκτός αυτού χρησιμοποιούν τη γλώσσα αποτελεσματικά και ευέλικτα, παράγουν σαφή και εκτενή λόγο και είναι σε θέση να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους.

C2
Στο τελευταίο πλέον επίπεδο οι μαθητές μπορούν να κάνουν πρακτικώς τα πάντα. Μπορούν να συνοψίσουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε γραπτές ή προφορικές πηγές, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα και τις εκτιμήσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτές. Μπορούν να σχολιάσουν κείμενα, να αναλύσουν το περιεχόμενο λογοτεχνίας και να καταλαβαίνουν το μέγιστο της πληροφορίας. Το πτυχίο C2 θεωρείται άριστη γνώση γερμανικών.

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.